A Google keresőoptimalizálás árak a magyar piacon széles spektrumban szóródnak, számos vállalkozás dolgozik ugyanis a területen. A következő elemzésben 5 cég ajánlatát néztük át, s ebből csináltunk egy részletes bemutatót.

  • Ha nem vagy tisztában a SEO jelentésével és értelmével, itt egy kérdezz-felelek lista nagyon sok megválaszolt kérdéssel: SEO jelentése

A kiválasztás során a keresőoptimalizálás árak kifejezésre kerestünk rá, átugrottuk a hirdetéseket, majd a találati lista természetes találatainak első 5 ajánlatát néztük meg. Szuhi Attila is csinált egy piaci körképet 2019. augusztusában, azt itt érheted el: ite.hu

Google keresőoptimalizálás árak: ahány cég, annyiféle árazás

A Google keresőoptimalizálás árak piacán teljesen kaotikus a helyzet, mivel alig hasonlíthatók össze az ajánlatok. Ahány cég, annyi néven nevezi a szolgáltatását, ráadásul az egyes szolgáltatások nem is feleltethetők meg egymásnak igazán. Sokszor teljesen eltérő, hogy az egyik SEO szakértő mit ért linképítés, kulcsszókutatás vagy SEO szövegírás alatt.

A legjobb megoldásnak azt találtuk, ha felsoroljuk, az adott SEO szakemberek mit vállalnak, és mekkora összegért.

Első ajánlat: tanácsadás 7000 forint, SEO szövegírás 2-4 Ft/karakter

A találati listán felbukkanó első vállalkozás 7000 Ft/óra ajánlatot adott a keresőoptimalizálás tanácsadás óradíjára, és 12000 Ft-ért vállalta a kulcsszókutatás feladatát. Ha a kulcsszókutatás mellé az ügyfél tartalomkészítési tervet is kér, akkor annak együttes ára 25000 Ft.

A weboldal SEO-ja és a technikai audit ára változó ennél a SEO szakértőnél, 12000 és 25000 Ft közötti ár került feltüntetésre a weboldalra. A linkprofil elemzésnél 5000 Ft-ot kérnek, míg a megrendelő és maximum 5 konkurens linkprofiljának elemzése 25000 Ft-ba kerül.

A weboldalon már meglévő szöveget is elemzi a szakértő, melynek ára 0,5-1 Ft/karakter. A SEO szövegírás ára pedig témakörtől függő, 2-4 Ft/karakter áron érhető el. A saját bloghálózaton elvégzett linképítésért ez a vállalkozás 2000 Ft/cikk árat kér, mely már tartalmazza egy 800-1200 karakternyi szöveg megírását is.

A PR cikkek már drágábbak, a megcélzott oldaltól függően 10000 Ft-tól érhetőek el. Ez a szolgáltatás is tartalmazza a 2500-3500 karakteres cikk megírását. Itt vállalják a WordPress technikai feladatait, ideértve a webmesteri feladatokat is, 5000 Ft/óra áron. Ugyanezen feladatok Joolma vagy saját webshop motor esetén már 7000-12000 Ft/óra áron történnek, függően attól, hogy milyen szoftverről van szó. Ha az ügyfél webadminja segítséget kér, neki is tudnak tanácsot adni, legyen szó telefonról vagy emailről. Ennek ára 7000 Ft/óra.

Végül, a havi díjas keresőoptimalizálás 15000 Ft-tól érhető el.

Második ajánlat: kulcsszókutatás 25000 Ft, SEO szövegírás 3-4 Ft/karakter

A második helyezett weboldal Google keresőoptimalizálás árak listáját egy hosszú szövegből kellett kiválogatnunk, így az alábbi ajánlatokat találtuk. A kulcsszókutatás, vagy ahogy a weboldal nevezi, piackutatás, egyszeri, 25000 Ft-os kiadással érhető el.

A keresőoptimalizált, SEO szövegírás ára a SEO szakértőnél 3-4 Ft/karakter között változik, attól függően, hogy mennyire bonyolult a szöveg megírása. A választott hosszúság szerint így egy cikk ára 2000 és 25000 Ft között mozog. Ha az ügyfél a feltöltést is kéri, bele értve a linkek megszerkesztését, és a formázást, akkor egy-egy cikk ára 5000-10000 Ft közötti összeget jelent.

A prémium linképítés havi költsége 25000 Ft-nál kezdődik, de jellemzően 50000-90000 Ft-ot érdemes rá költeni minden hónapban. A szakértő szerint 25000 Ft-ból kb. 10 prémium linket lehet megvásárolni. A kezdő ár 2600 Ft/cikk.

Harmadik ajánlat: SEO elemzés 157000 Ft, konzultáció 50000 Ft-tól

A harmadik helyen felbukkanó ajánlat SEO képzés ajánlattal indít, ahol a 4 napos képzést 130000 Ft-ért kínálja. A SEO elemzés ára 157000 Ft, de már 50000-100000 Ft között is elérhető konzultáció, viszont a komolyabb projektekhez mindenképp milliós büdzsét vár el a SEO szakértő.

Szakértői tanácsadás a Google keresőoptimalizálás árak témakörben

A Google keresőoptimalizálás árak fő részét a különféle tanácsadói szolgáltatások teszik ki

A Google keresőoptimalizálás árak itt is kicsit elvesznek a szövegben, de a következő szolgáltatás, amit megtaláltunk, az a meglévő honlap szövegének változtatás. Ezt 20000-200000 Ft-ra taksálja a SEO szakértő. Ezután még megemlíti a szövegírást és a rendszeres költségeket, de erre már nem mond árakat.

A végén a szolgáltatás árai összefoglalásra is kerülnek. A Google keresőoptimalizálás árak először is a kezdeti költségekkel számolnak, ez néhány százezer forintot jelent havonta. Ezután pedig a rendszeres havi díjak 20000 és 100000 Ft között szóródnak majd.

Negyedik ajánlat: havidíjas keresőoptimalizálás 15000 Ft-tól, SEO 15000 Ft/kulcsszó ártól

A negyedik SEO szakértő nem spilázta túl a dolgot, csomagajánlatokat tett ki a weboldalára. A havidíjas keresőoptimalizálás ára nála 15000 Ft/hónap ártól indul, ennek része a meta cím és meta leírás részek beállítása, a képek alt és title tagjainak beállítása, a Google Webmaster Tools és Google Analytics csatlakoztatása. Ide tartozik még a helyesírási hibák javítása és minden oldalnak egy kulcsszó kiválasztása. A csomagba tartozik még egy alap linképítés, amit nem részleteznek.

A Google keresőoptimalizálás árak a második havi csomag esetén már 25000 Ft/hó, itt már a Google Map-re is optimalizálnak, bármit is jelentsen ez. A harmadik csomag ára 35000 Ft/hó, kulcsszókutatással, még több linképítéssel. A prémium ajánlat pedig 50000 Ft-ba kerül havonta, ahol a Google Helyekbe is regisztrálják a vállalkozást, és emelt szintű linképítést kínálnak.

A SEO szakértő kínál általános keresőoptimalizálás szolgáltatást, melynek ára 15000 Ft+ÁFA, itt gyakorlatilag a weboldal tartalmát optimalizálja. Ha kulcsszóra történő optimalizálásra is szükség van, akkor annak ára 50000 Ft+ÁFA/hó.

Ötödik ajánlat: honlap elemzés 199990 Ft, havidíjas keresőoptimalizálás 125000 Ft+ÁFA

Az ötödik SEO szakértő az áraknál inkább az átláthatóságra megy rá, minimális tartalom mellett a főbb szolgáltatásokat mutatja be. A honlap elemzés szolgáltatás során felméri a megrendelő weboldalát, SEO stratégia, linképítés és tartalomfejlesztés témakörben tervet ad az ügyfél kezébe. Az elemzés kezdő ára 199900 Ft+ÁFA.

A havidíjas keresőoptimalizálás ára 125000 Ft+ÁFA, és minimum 3 hónapra rendelhető. A csomag része 4 darab SEO szövegírás során létrehozott tartalom is, melyet az ügyfél felhasználhat a honlapján.

A SEO tanácsadás is elérhető ennél a SEO szakértőnél, a Google keresőoptimalizálás árak szintjéhez hasonló árazással. A SEO tanácsadás Skype-on 10000 Ft+ÁFA áron érhető el óránként, személyesen pedig 15000 Ft+ÁFA áron. A SEO szövegírás háromféle változatban hozzáférhető, az alap csomag 35000 Ft+ÁFA összegbe, a profi 50000 Ft+ÁFA összegbe, a legnagyobb pedig 95000 Ft+ÁFA összegbe kerül.

Ez a vállalkozás gyakorlati útmutatót is árul a WooCommerce webáruházak keresőoptimalizálásához, mely e-könyv formátumban tölthető le 24990+ÁFA áron.

Gyakran Ismételt Kérdések

Mennyibe kerülnek a magyar Google keresőoptimalizálás árak?

A Google keresőoptimalizálás árak széles spektrumban szóródnak, havi pár tízezer forinttól kezdve, százezres nagyságokig terjednek.

Mennyibe kerül a SEO szövegírás?

A SEO szövegírás ára változó, jellemzően 2-5 Ft/karakter áron érhető el.

Mennyibe kerül egy technikai audit?

Egy technikai audit ára 15000 Ft-tól indul, s jellemzően a több tízezer forintos tartományban mozog.

Mennyibe kerülnek a PR cikkek?

A PR cikkek ára 10000 Ft körül indul. Minél erősebb weboldalra kerül ki a PR cikk, annál drágább, nem ritka a több tízezer forintos ajánlat sem.

Mennyibe kerül a kulcsszókutatás?

A kulcsszókutatás általában 25000 Ft-tól indul.

Mennyiért érhető el a havidíjas SEO?

A havidíjas SEO csomagok a legtöbb SEO szakértő kínálatában 15000 Ft-nál kezdődnek, de ebbe még csak egy alap technikai SEO és alap linképítés tartozik bele.

Google keresőoptimalizálás árak – árajánlatkérés

Szeretnél te is ajánlatot kapni Google keresőoptimalizálás árak témakörben? Csak küldj nekünk üzenetet az alábbi űrlappal, és felvesszük veled a kapcsolatot!,

Kategória: SEO blog

Császár Viktor István

2011 óta dolgozom az online marketing és a keresőoptimalizálás világában, 2015-ben alapítottam meg saját szövegíró vállalkozásom. SEO-ban, online marketingben, angol és magyar nyelvű szövegírásban tudunk segíteni az ügyfeleinknek.